Novo v ponudbi voda dana

03.06. 2018

VODA JE ŽIVLJENJE:

Skoraj vsak izmed nas je verjetno že doživel hudo žejo (npr. ob pomanjkanju vode v avtu, na potovanju,...). To je stanje, ko človek ne misli na nič drugega kot le na vodo, kajne? Zato razlagati, kaj pomeni voda za naše telo, verjetno skoraj nima pomena. Pa vendarle, kot primer je zanimivo dejstvo, ki že samo po sebi veliko pove: brez hrane naše telo ob vodi zdrži kar 45 – 65 dni, brez vode pa le največ 9-10 dni! Torej voda je življenje!


KOLIKO JO POTREBUJEMO:

Priporoča se povprečno 2 – 2,5 litrov vode na dan (zaužite s tekočinami in hrano). Za ponazoritev te potrebe je dober tudi tale izračun: v enem letu tako povprečno zaužijemo 1825 kozarcev vode. Ob večjih naporih pa so izgube vode seveda večje in s tem se lahko potreba po vodi zelo poveča.

Kot primer za boljšo predstavo: ob enournem teku poleti v naravi lahko izgubimo nekje 1,8 litrov vode z znojenjem. Zato vsekakor ni vseeno, kakšna je voda, ki jo pijemo!


VODA IN TELO:

V telesu voda sodeluje praktično pri vseh procesih, ki se v telesu dogajajo, saj predstavlja več kot 60 % telesne mase voda. Naše telo pa žal ne skladišči rezervne vode, temveč jo je ves čas potrebno vnašati. Za vodo je tudi evropska agencija za varno hrano (EFSA) potrdila znanstveno dokazan vpliv vode na zdravje, in sicer da voda prispeva k ohranjanju normalnih telesnih in kognitivnih funkcij ter prispeva k normalnemu uravnavanju telesne temperature.

Če jo primanjkuje, se to lahko zelo kmalu odrazi v znakih kot so: žeja, glavobol, slabost, kar se vse zelo potencira s časom. Ko občutimo žejo, s pitjem že zamujamo – telo je takrat že »vklopilo rumeno luč«, zato je pomembno, da redno pijemo vodo.


 

Z vodo potešite žejo

Vodo se naučimo ceniti šele, ko se vodnjak posuši.
(Slovenski pregovor)


vir: https://www.dana.si/boljsa-voda/pijte-boljso-vodo/

 

Povpraševanje

    1. Drinkteam d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.